top of page
  • cik skod

BN Mesti Menang PRU15-Mohamad


AYER KEROH, 22 Ogos – Timbalan Pengerusi Barisan Nasional (BN) menekankan bahawa BN mesti menang pada Pilihan Raya Umum (PRU) ke-15 dan kembali bangkit bagi mentadbir negara.


Sehubungan itu katanya, apa jua masalah dan kekangan serta isu-isu mesti diselesaikan untuk pastikan parti memasuki pilihan raya mempunyai satu suara dan satu angkatan iaitu BN yang mahu menawarkan semula khidmat bakti untuk negara.

“Kita mesti menang pada PRU 15, kalau tak menang PRU ni amat susah untuk kita bangun semula mentadbir negara. Apa jua masalah dan kekangan serta isu-isu mesti diselesaikan untuk satu angkatan BN bagi menawarkan semula khidmat bakti kepada rakyat.

“Mesti ada kepercayaan diri sendiri iaitu kita mesti ada ‘winning mentality’ dan itu sangat penting. Kita perlu buktikan kepada rakyat bahawa BN merupakan parti yang seharus dan semestinya diberikan kepercayaan semula untuk mentadbir negara,” katanya.

Mohamad yang juga Timbalan Presiden UMNO berkata rakyat sekarang ini sudah memberi kepercayaan kepada BN setelah melalui pengalaman dalam kerajaan terdahulu.

“Dalam Pilihan Raya Negeri (PRN) Melaka, rakyat beri kepercayaan pada BN kerana telah melihat tiga jenis kerajaan yang telah dilalui dan tidak nampak ada kerajaan lain melainkan kerajaan BN yang boleh berikan kestabilan kepada negara.


“Negara perlukan kestabilan politik dan perlukan kerajaan yang mantap. Negara dan negeri memerlukan kerajaan yang boleh menstabilkan keadaan.

“Saya nak lihat pasukan BN sebagai satu pasukan bersepadu dan harap komponen BN dan ‘Friends of BN’ bersama-sama sebagai satu pasukan menghadapi PRU 15,” ujarnya.


Dalam pada itu beliau menekankan pentingnya Melaka untuk menyumbang kerusi dalam PRU15 akan datang.

Ini kerana katanya kemenangan yang dicapai oleh BN Melaka pada PRN dapat melihat sejauh mana kekuatan BN menjelang PRU15. “Siapa sangka Melaka boleh menang 21 kerusi tetapi lihat dimana kelemahan dan kekuatan kita. Melaka mesti berupaya memberikan lima kerusi Parlimen supaya boleh menubuhkan kerajaan BN dan merampas semula Putrajaya,” katanya.


Beliau berkata demikian pada Majlis Perjumpaan Jentera Pilihanraya Barisan Nasional (BN) Negeri Melaka di MITC Ayer Keroh, semalam.


Turut hadir Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Mohamed Khalid Nordin; Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Sulaiman Md Ali; Pengerusi BPUN Melaka, Datuk Seri Ab Rauf Yusoh; Setiausaha Agung UMNO, Datuk Seri Ahmad Maslan; Pengarah Komunikasi BN Datuk Seri Syamsul Anuar Nasarah; pemimpin komponen, Friends of BN serta jentera-jentera BN Melaka.


Mengulas persiapan jentera BN di Melaka, Mohamad yang juga Pengarah Pilihan Raya BN berkata negeri itu mencatat markah lapan daripada 10, satu pencapaian baik dan ini mungkin menurutnya ekoran negeri itu baharu selesai menghadapi Pilihan Raya Negeri dan masih mempunyai jentera yang mantap.

Komentarze


bottom of page