top of page
  • newsatmy

Didakwa langgar SOP, Michael Ang sedia beri kerjasama

29 Disember 2021

Pengarah Michael Ang sedia memberi kerjasama kepada pihak polis susulan dakwaan pelanggaran prosedur operasi standard (SOP) pada majlis perkahwinan pasangan selebriti Uqasha Senrose dan Kamal Adli di Puncak Dani, Genting Highlands, Pahang pada 15 Disember lalu.


Menurut Michael, setiap tetamu yang hadir ke majlis perkahwinan tersebut perlu mengimbas kod MySejahtera dan setakat ini tiada tetamu dimaklumkan positif Covid-19.


Saya ada ketika majlis malam berinai dan resepsi Uqasha dan Kamal yang berlangsung di Genting Highlands. Setahu saya semua yang hadir perlu menjalani ujian saringan Covid-19 terlebih dahulu.


Michael turut memberitahu yang majlis Uqasha dan Kamal berlangsung dengan aman dan bahagia sekaligus dia berharap tiada pihak cuba memperbesarkan isu tersebut.


Saya rasa kes banjir dan rompakan yang berlaku di negara ini perlu lebih diberi perhatian.

Namun begitu, Michael menjelaskan kenyataannya tersebut dengan memaklumkan yang pihak terlibat boleh ambil perhatian jika wujud kluster Covid-19 pada majlis tersebut selepas ini.


Setakat ini, usaha untuk mendapatkan kenyataan Uqasha dan Kamal berkenaan isu tersebut masih gagal kerana pasangan tersebut dengan menunaikan ibadah umrah di tanah suci.


Sekadar info, polis telah menerima satu laporan pada 27 Disember lalu berhubung sebuah video tular majlis perkahwinan Uqasha dan Kamal yang didakwa tidak mengikut SOP.


Menerusi video tersebut, pihak polis mendapati terdapat segelintir tetamu yang hadir tidak memakai pelitup muka serta tidak mengamalkan penjarakan sosial.

Comments


bottom of page