top of page
  • Writer's pictureArissa Azman

Dua tahanan lari dari PUSPEN Bukit Chabang

9 Mei 2022

POLIS sedang memburu dua tahanan Pusat Pemulihan Penagihan Narkotik (PUSPEN) Bukit Chabang, Beseri yang melarikan diri semalam.


Ketua Polis Daerah Padang Besar, ACP Mohd Shokri Abudullah berkata, kedua-dua tahanan lelaki itu masing-masing berusia 51 dan 44 tahun.


“Kali terakhir salah seorang tahanan dilihat memakai baju berwarna kuning dan berseluar ‘track’ warna gelap, manakala seorang lagi memakai baju berwarna putih dan berseluar ‘track’ gelap,” katanya menerusi satu kenyataan hari ini.


Katanya, pengurusan PUSPEN Bukit Chabang membuat laporan berhubung kejadian itu semalam dan Ibu Pejabat Polis (IPD) Padang Besar telah melancar Op Tutup bagi mengesan kedua-dua pelatih terlibat.


Beliau berkata, Op Tutup disertai oleh tujuh pegawai dan 53 anggota polis dibantu oleh seorang pegawai dan sembilan anggota dari Agensi Antidadah Kebangsaan (AADK) Negeri Perlis.


“Polis turut melakukan tiga,sekatan jalan raya dibantu oleh Pasukan Gerakan Am,” katanya.


Mohd Shokri berkata, kes tersebut disiasat di bawah Seksyen 223 Kanun Keseksaan (kecuaian penjawat awam membiarkan seseorang lari dari tahanan) dan Seksyen 224 Kanun Keseksaan (tentangan atau halangan terhadap penangkapan yang sah di sisi undang-undang).


Beliau berkata, setakat ini tiada tangkapan dibuat dan orang awam yang mempunyai maklumat boleh menyalurkan maklumat di talian 04-9492222 dan 04-9491481.

Comments


bottom of page