top of page
  • newsatmy

James gesa Liverpool jangan silap langkah tuntutan gaji baru Salah

10 April 2022

LIVERPOOL berisiko merosakkan polisi perpindahan jangka panjang mereka sekiranya memenuhi permintaan kontrak baharu yang lumayan Mohamed Salah.


Demikian menurut bekas penjaga gol The Reds, David James, yang turut memberitahu Stats Perform bahawa kekecewaan terlepas tiket ke Piala Dunia Qatar hujung tahun ini memberi kesan buruk kepada Salah.


Salah memasuki perjanjian 16 bulan terakhirnya di Anfield dan dilaporkan berpendirian tegas untuk menjadi pemain dengan bayaran tertinggi dalam Liga Perdana Inggeris (EPL).


Pemain berusia 29 tahun itu menyumbat 28 gol musim ini untuk berada di belakang bintang Real Madrid, Karim Benzema (37) dan pemain Bayern Munich, Robert Lewandowski (45), dalam kalangan lima kancah utama Eropah.


Bagaimanapun, tatkala Salah sekali lagi membuktikan kewibawaannya bersama Liverpool dalam kempen kali ini, James tidak percaya kelab itu tidak seharusnya tunduk kepada tuntutan gaji penyerang Mesir tersebut.


"Secara ringkas, Liverpool tidak akan tersilap langkah dalam penawaran kontrak. Seperti yang mereka katakan, tiada siapa yang lebih besar daripada kelab itu," kata James.


"Jika dia (Salah) berasakan dia boleh menikmati gaji lebih tinggi di tempat lain dan itulah yang dihajatinya, maka dia perlu pergi ke tempat lain.


"Ia akan menjadi urusan perniagaan terbaik buat Liverpool berhubung dasar yang telah ditetapkan mereka.


"Tidak perlu mengubahnya semata-mata ingin memenuhi keperluan individu dan boleh mengganggu polisi yang diamalkan."

Comentários


bottom of page