top of page
  • newsatmy

Messi kembali jalani latihan penuh untuk PSG selepas pulih Covid

19 Januari 2022

PARIS: Lionel Messi kembali menjalani latihan penuh bersama Paris Saint-Germain pada Selasa buat kali pertama sejak disahkan positif Covid-19 pada penghujung tahun lalu.


Penyerang Argentina itu dilihat sedang memanaskan badan bersama rakan sepasukan PSG dalam klip video yang disiarkan oleh kelab itu di Twitter.


Messi dijangkiti virus itu semasa bercuti di kampung halamannya di Rosario di Argentina semasa cuti musim sejuk Ligue 1.


PSG mengumumkan pada 5 Januari bahawa dia telah kembali ke Perancis selepas ujian negatif tetapi pemenang Ballon d'Or tujuh kali itu hanya kini berasa cukup cergas untuk meneruskan perkhidmatan seperti biasa.


Dia terlepas perlawanan Piala Perancis menentang Vannes dan dua perlawanan liga, seri 1-1 dengan Lyon dan kekalahan 2-0 ke atas Brest Sabtu lalu.


Perpindahan emosi Messi dari Barcelona ke ibu kota Perancis tidak mengikut skrip yang dia, peminat, dan majikan baharunya akan suka.


Messi hanya menjaringkan satu gol dalam 11 penampilan liga untuk PSG, walaupun dia telah menjaringkan lima gol dalam Liga Juara-Juara.


Dia telah terlepas 10 perlawanan Ligue 1 sejak Ogos kerana kecederaan, lewat pulang dari tugasan Argentina, dan kemudian Covid-19.


Dia menyambung semula latihan individu Khamis lalu, selepas itu dia memberitahu peminatnya di Instagram: "Saya mengambil masa lebih lama daripada yang saya fikirkan untuk OK tetapi saya hampir pulih dan saya tidak sabar untuk kembali ke padang."


Messi boleh membuat kembali liganya menentang Reims pada hari Ahad.

Comments


bottom of page