top of page
  • newsatmy

Prn Melaka: Putra bertanding 5 kerusi

6 November

MELAKA– Parti Bumiputera Perkasa Malaysia (Putra) yang membuat penampilan pertama kali dalam pilihan raya akan mempertaruhkan lima calon termasuk seorang wanita bagi bertanding kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) pada Pilihan Raya Negeri (PRN) Melaka, 20 Nov ini.


Mereka ialah Pengerusi Badan Perhubungan Putra Melaka Dr Mohd Aluwi Sari, 55, seorang ahli akademik yang akan bertanding di DUN Pengkalan Batu manakala Ketua Biro Wanita Putra Melaka Laila Norinda Maon,44, seorang usahawan akan mewakili parti itu untuk kerusi DUN Gadek.


Turut dicalonkan ialah Ketua Wira Putra Melaka Mohamad Hashidi Mohd Zin, calon termuda parti berusia 32 tahun untuk bertanding di DUN Paya Rumput serta dua Ketua Bahagian Putra Melaka iaitu Mohd Faizal Amzah, 44, di DUN Duyong serta Nazatul Ashraf Md Dom, 38 di DUN Sungai Rambai.


Presiden Putra Datuk Dr Ibrahim Ali dalam sidang media ketika mengumumkan calon parti itu secara maya hari ini berkata kesemua calon tersebut dipilih berdasarkan kriteria tertentu iaitu latar belakang pendidikan, usia dan komitmen mereka dalam mendukung parti itu sebagai alternatif kaum Melayu dan Bumiputera.


Semua calon Putra yang bakal bertanding pada PRN itu turut menandatangani surat Akuan Bersumpah (SD) dan membuat sumpah laknat pada pengumuman itu bagi mengelakkan tindakan ‘lompat parti’ selepas memenangi kerusi atas tiket parti itu.-BERNAMA


Comments


bottom of page