top of page
  • newsatmy

Puteri Sarah nekad saman individu mana?

13 Februari 2022

PELAKON Puteri Sarah Liyana memuat naik hantaran di laman sosial Instagram seperti sedang memberi gambaran bakal mengambil tindakan undang-undang terhadap seseorang.


Tanpa kaspyen dan ruangan komen yang telah ditutup, Puteri Sarah berkata dia sudah lama ingin mengambil tindakan undang-undang terhadap individu terbabit.


“Finally, nak sangat saman orang yang I dah lama nak saman. Yessss…see you in court!,” katanya.

Sementara itu Puteri Sarah berkata, dia sudah lama bersabar dan kali ini nekad dengan keputusannya itu.


Dia juga sudah berbincang dengan peguam mengenai perkara tersebut, namun tidak dapat mendedahkan butiran lanjut mengenai tujuan dan tindakan saman yang bakal dibuat.


"Saya minta maaf kerana tidak dapat berkongsi butiran lanjut mengenai tujuan dan tindakan saman yang bakal dibuat.


"Sebenarnya saya sudah lama bersabar dan bertahan tapi sekarang ini saya sudah mempunyai bukti kukuh untuk membawa perkara yang berlaku ke mahkamah.

"Tunggu dan lihat apa yang bakal saya lakukan. Cuma buat masa ini beri saya ruang untuk berbincang dengan peguam saya," katanya seperti dilaporkan Harian Metro, baru-baru ini.


Menurut Puteri Sarah, biarpun menyedari kos guaman tidak murah dan mengambil masa panjang untuk diselesaikan, namun dia sanggup menunggu sehingga kes terbabit selesai.


"Saya akui nak failkan saman ini kosnya tidak murah tapi saya sudah lama bersabar dengan perkara ini. Saya mahu undang-undang membuktikan isu yang berlaku," katanya.

bottom of page