top of page
  • newsatmy

“Tahu Ke Aku Ni Mandul Ke Tak?!” – Siti Elizad Saman Individu Biadap

28 Jun 2021

Pelakon Siti Elizad mengambil tindakan atas seorang individu biadap di media sosial Facebook yang menulis komen dan memuatnaik status berbaur perhinaan atas pelakon tersebut.


Elizad tampil membuat laporan di Balai Polis Bukit Jalil pada 8:10 malam semalam keatas pelaku yang bernama Zain Rashdan berhubungan dengan perkara yang telah dilakukan olehnya.


Pertamanya, jarang-jarang aku ni melayan komen-komen ‘bodoh’ macam ni. Tapi bila kau menggunakan perkataan mandul, it really hurts me so bad.

"Kau Allah ke? Tahu ke aku ni mandul ke tak?! Boleh beranak ke tak?! Menggigil dan terketar tangan ni. Jantung rasa nak tercabut, sedih teramat sangat! Kau suka ke tengok aku ni bercerai berai sebab aku belum ada zuriat?!"

Dalam pada masa yang sama, Elizad turut berkata tindakan yang dilakukan oleh individu tersebut sudah melampaui batas dan kata-kata yang disebutkan berunsurkan fitnah. Sedia maklum, sebelum ini Elizad dan suami telah menjalani rawatan kesuburan in-vitro (IVF), namun mengalami keguguran sekitar bulan November tahun lepas.


- PN Online

bottom of page