top of page
  • cik skod

Tular Video Wanita Beli Roti Inti ‘Scamwich’

01 Okt

Seorang wanita terkejut apabila mendapati roti yang beliau beli di 7-Eleven hanya mempunyai dua keping daging bersaiz kecil. Lebih terkilan lagi apabila roti tersebut dipanggil “sandwic ayam berganda”.


Dalam video sembilan saat itu, pengguna TikTok dengan nama Eycah menunjukkan sandwic kepada kamera, dan hirisan ayam dapat dilihat dengan jelas dari hadapan bungkusan lutsinar


Bagaimanapun, apabila dia membuka sandwic untuk melihatkan isinya, didapati terdapat hirisan ayam kecil yang diletakkan di bahagian hadapan bungkus dan dilipat dua bagi menampakkan sandwic itu mempunyai isi yang penuh. Selain itu, roti disapu dengan sos yang sedikit dan hanya ada dua keping salad.


Di bahagian komen, kebanyakan netizen akui terkejut dengan sandwic ayam tersebut. Kebanyakan mereka menyatakan rasa tidak puas hati dengan pihak 7 Eleven.


“Oh nuh-uh, kawan. Awak perlu isi semula untuk scamwich itu,” baca komen teratas. “(ini) sebabnya…mengapa [pembungkusan] tidak (sepenuhnya) telus,” tulis seorang pengguna TikTok. “7-Eleven Malaysia, kenapa? Kami perlukan penjelasan mengenai perkara ini!” jerit seorang, manakala seorang lagi menambah, “7-Eleven Malaysia, apa ini?”


7 Eleven ketika dihubungi oleh pihak SAYS untuk mendapatkan ulasan balas berkata bahawa pihak mereka meminta maaf dan akan bertanggungjawab sepenuhnya mengenai isu ini.


“Kami memohon maaf atas isu ini dan [akan] bertanggungjawab sepenuhnya. Terdapat kesilapan oleh rakan komisaris kami dan kami telah menyelesaikannya dengan segera. Kami meletakkan kepuasan pelanggan kami sebagai keutamaan kami,” kata mereka dalam satu kenyataan.


Voket

Comentarios


bottom of page