top of page
  • newsatmy

Britney Spears akhirnya bebas selepas 13 tahun dikongkong bapa

14 NOVEMBER 2021

Sebelum ini, penyanyi "Piece of Me" berusia 39 tahun itu merayu kepada mahkamah untuk menamatkan arahan tersebut yang telah mengongkong kehidupan peribadi selain aset bernilai AS$60 juta miliknya sejak 2008.


Dia tidak menghadiri perbicaraan di mahkamah pada Jumaat.


Peminat Britney bersorak di luar pekarangan mahkamah selepas keputusan itu diumumkan selain turut menyanyikan lagu hit penyanyi tersebut "Stronger".


Bapa Britney, Jamie Spears sebelum ini mula memikul peranan sebagai penjaga selepas menerima arahan mahkamah pada 2008 apabila Britney didakwa mengalami masalah kesihatan mental.


Selepas mendedahkan dia tertekan dengan perintah mahkamah itu, Britney terima sokongan orang ramai dan melantik seorang peguam bagi menyingkirkan bapanya daripada tugas tersebut.


Ini mencetuskan pergerakan #FreeBritney yang sering digunakan di pelbagai platform media sosial oleh penyokong serta peminatnya dari seluruh dunia.


Dalam perbicaraan di mahkamah pada Jun lepas, Britney berkata dia mengalami tekanan dan mahu kehidupannya kembali seperti biasa secepat mungkin.

Comments


bottom of page