top of page
  • newsatmy

Euro 2020: Bale tinggalkan sesi temubual selepas Wales tersingkir

27 Jun 2021

GARETH Bale enggan menjawab pertanyaan mengenai masa depannya setelah Wales tersingkir daripada Euro 2020 dengan kekalahan 4-0 di tangan Denmark.


Kasper Dolberg meledak dua gol sebelum dua jaringan daripada Joakim Maehle dan Martin Braithwaite membenarkan Denmark melangkah ke suku akhir dengan kemenangan bergaya di Amsterdam.


Ia merupakan pertama kali Wales mengalami kekalahan berturut-turut dalam kejohanan utama -- selepas tewas kepada Itali dalam peringkat kumpulan -- skuad kendalian Robert Page terpaksa menamatkan perlawanan dengan 10 pemain selepas Harry Wilson dilayang kad merah.


Kekalahan Wales itu sekaligus membenarkan Denmark sebagai pasukan pertama meraih kemenangan dengan empat jaringan atau lebih dalam dua perlawanan berturut-turut dalam sejarah Kejuaraan Eropah.


Bale berjaya yang menguji benteng pertahanan lawan di awal permainan sebelum pertukaran taktikal yang dilakukan jurulatih Denmark, Kasper Hjulmand menyaksikan pasukannya turut beraksi cemerlang sebelum merakamkan kemenangan, dengan lawan seterusnya antara Belanda atau Republik Czech di Baku Sabtu hadapan.


Pemain berusia 31 tahun itu -- yang akan kembali ke Real Madrid setelah menghabiskan tempoh pinjaman di Tottenham --mengatakan sebelum kejohanan bahawa dia telah membuat keputusan mengenai masa depannya, walaupun dia tidak akan mengungkapkannya sehingga kempen Wales selesai berakhir.


Namun, diminta untuk memperluasnya dalam temu bual dalam BBC Sport berikutan kekalahan Wales, Bale segera berjalan keluar menuju ke bilik persalinan.


留言


bottom of page