top of page
  • newsatmy

Kini jadi ‘Minah Korea’- Ara Johari

13 Jun 2021

Sering tampil dalam imej lebih kasar dan ke arah kelekakian, penyanyi Ara Johari memberitahu bahawa dia ingin mengubah penampilannya kepada imej wanita Korea pula.


Ara atau nama sebenarnya Nurfarrah Izzatie Johari,24, mendedahkan bahawa dia sudah lama menggemari imej wanita Korea dan cuba untuk menerapkan penampilan tersebut dalam muzik video terbarunya, Tetap Aku Cinta.


Ujarnya lagi, dia sudah lama ingin mengubah penampilan namun bimbang akan persepsi peminat yang tidak dapat menerima imej yang lain daripada sebelumnya namun perlahan-lahan ke arah tersebut.


“Sekarang pun nak cakap Ara berubah kepada imej feminin itu tidak juga sebab Ara pakai apa yang selesa dan selagi benda tu cute, Ara akan pakai. Tapi untuk video muzik lagu terbaharu, Tetap Aku Cinta ini, Ara cuba berimej Korea dan melihat respon orang cakap sesuai.”

Dia ditemui ketika majlis pelancaran muzik video single terbarunya itu secara virtual, baru-baru ini.


Kata penyanyi lagu Bunga ini lagi, terdapat pelbagai respon daripada peminat, ada yang negatif dan juga positif namun dia menerima kritikan dengan hati terbuka.


“Sekarang Ara cuba untuk jadi lebih feminin tapi taklah sampai pakai dress cuma more to Korean look, skirt pendek. Tapi untuk dress, Ara tak berani lagi nak ke arah tu..” jelasnya lagi.

Comments


bottom of page