top of page
  • newsatmy

Konspirasi, fitnah jatuhkan saya – Rasman

18 Januari 2022

JOHOR BAHRU: Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sedili, Rasman Ithnain menafikan sekeras-kerasnya tuduhan seorang wanita yang membuat laporan polis mendakwa diganggu secara seksual oleh beliau.


Tegasnya, tuduhan itu bukan sahaja satu konspirasi politik, malah fitnah serta cubaan untuk menjatuhkan maruah serta mencalarkan reputasinya sebagai wakil rakyat.


“Pada jam 2 petang semalam (17 Januari), saya dimaklumkan bahawa terdapat satu laporan polis dibuat terhadap saya oleh seorang individu yang juga Ahli Jawatankuasa Srikandi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU) Bahagian Kota Tinggi.


“Saya dengan ini menafikan dengan sekeras-kerasnya tuduhan dalam laporan itu. Ini adalah satu konspirasi politik, fitnah dan satu cubaan untuk menjatuhkan maruah serta mencalarkan reputasi saya selaku seorang wakil rakyat.


“Saya juga bersedia untuk memberikan kerjasama penuh sepanjang proses siasatan berjalan demi memastikan keadilan dapat ditegakkan.


“Saya juga berbincang dengan peguam saya untuk mengambil tindakan undang-undang yang sewajarnya terhadap mana-mana individu yang cuba mencemarkan nama serta imej saya seperti ini,” katanya dalam kenyataan, di sini.


Semalam media melaporkan, polis menerima laporan daripada seorang wanita yang mendakwa diganggu secara seksual oleh seorang ADUN di Johor.


Ketua Polis Daerah Kota Tinggi, Superintenden Hussin Zamora, dilaporkan berkata, pihaknya menerima laporan dakwaan salah laku ADUN terbabit, terhadap wanita berumur 26 tahun itu di Balai Polis Kota Tinggi pada kira-kira 11.30 pagi.


Rasman turut menegaskan konspirasi politik seperti itu tidak akan sekali-kali melemahkan semangat beliau untuk terus berjuang dan menjalankan tanggungjawab yang telah diamanahkan kepadanya.


“Semoga kebenaran akan dirungkai akhirnya serta perjuangan saya ini dimudahkan dan diredai oleh Allah SWT,” katanya.


Difahamkan Rasman turut membuat laporan di IPD Kota Tinggi tentang dakwaan itu, semalam.

Comments


bottom of page