top of page
  • Writer's pictureNizam

Muhyiddin Tak Beri Duit RM5, Hanya Pulangkan Baki Wang Di Gerai Prihatin Rakyat

30 Oktober

MELAKA, — Tindakan pihak tertentu yang menyebarkan fitnah kononnya Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin memberi wang RM5 kepada seorang pengunjung ketika hadir melawat Gerai Prihatin Rakyat di Pantai Klebang hari ini, sebagai tidak bertanggungjawab.


Pengerusi Badan Perhubungan Negeri PN Melaka Datuk Mohd Rafiq Naizamohideen berkata pihak tersebut sengaja dengan niat jahat mahu memburukkan Muhyiddin dengan membawa persepsi negatif sempena Pilihan Raya Negeri (PRN) Melaka pada 20 November nanti.


“Gambar yang disebarkan itu adalah gambar ketika Tan Sri Muhyiddin Yassin singgah di sebuah Gerai Prihatin Rakyat di mana beliau membantu memulangkan baki wang yang dibeli oleh rakyat Melaka yang bernilai RM5 ke atas jualan Gerai Prihatin Rakyat anjuran sebuah NGO di negeri Melaka.

“Saya harap pihak yang tidak bertanggungjawab harus menghentikan fitnah dan rakyat Melaka harus menilai taktik jahat pihak tertentu ini,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Terdahulu, Muhyiddin dalam siri melawat ke program Gerai Prihatin Rakyat di Kampung Tersusun Jus Permai, Selandar dan Pantai Klebang.

Sementara itu, satu laporan polis akan dibuat oleh BERSATU Melaka berhubung posting yang dimuat naik oleh pihak berkenaan.

Ketua Penerangan BERSATU Negeri Melaka Datuk Hishamuddin Abdul Karim berkata laporan polis itu akan dibuat di Balai Polis Air Keroh jam 5 petang ini.


“Saya akan membuat laporan polis terharap mereka hari ini.

“Tindakan tidak bermoral ini perlu dihentikan dan harus diambil tindakan tegas,” katanya ketika dihubungi hari ini.

コメント


bottom of page