top of page
  • Writer's pictureArissa Azman

Muhyiddin yakinkan pemimpin BERSATU terima Ismail Sabri

20 Ogos 2021

KUALA LUMPUR: Presiden BERSATU Tan Sri Muhyiddin Yassin memainkan peranan dalam meyakinkan pemimpin daripada parti itu untuk menyokong dan memilih Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob sebagai Perdana Menteri baharu.


PNBBC melaporkan perkara itu didedahkan Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi BERSATU, Datuk Dr Abd Latiff Ahmad.


Abd Latiff berkata, walaupun ada kalangan ahli yang masih mahukan Muhyiddin sebagai Perdana Menteri, namun Perdana Menteri sementara itu tetap mahukan Ismail Sabri sebagai penggantinya.


“Walaupun ada yang tidak berapa setuju, tetapi beliau sendiri meyakinkan ahli Parlimen BERSATU untuk menyokong Ismail Sabri.


“Ini dibuktikan apabila Muhyiddin menjadi individu awal menandatangani akuan bersumpah (SD) bagi menyokong Ismail Sabri.


“Tindakan Muhyiddin ini menunjukkan beliau seorang yang tidak mementingkan diri dan kedudukan,” jelas beliau.


Sementara itu, mengulas mengenai dakwaan Setiausaha Agung BERSATU, Datuk Seri Hamzah Zainuddin akan dilantik sebagai Timbalan Perdana Menteri, Abd Latiff bagaimanapun menyangkalnya dan menyatakan bahawa ia tidak pernah berbangkit di peringkat parti.


Menurut beliau, itu hanyalah fitnah untuk mengeruhkan lagi perpaduan yang sedang dijalin oleh semua parti yang menyokong pencalonan Ismail Sabri.--PN Online

Comentarios


bottom of page