top of page
  • Writer's pictureNihaba

PRN Melaka: Penentu PRU15-Hadi Awang

6 November

KUALA LUMPUR: Presiden PAS, Dato’ Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang berkata Pilihan Raya Negeri (PRN) Melaka memberi makna besar kepada Malaysia. Menurutnya, ia menjadi penentu kepada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15). Beliau menegaskan pilihan raya bukan hal main-main tetapi sebuah langkah untuk menyelamatkan negeri dan rakyat. Ujarnya, rakyat merasai pemerintahan Perikatan Nasional berbanding Pakatan Harapan dengan menjalankan tanggungjawab sebaiknya sepanjang negara dilanda wabak pandemik Covid-19.


“Pilihan raya adalah penentu masa depan kita, termasuk (PRN) Melaka, pilihan raya bukan boleh dimain-main. Pilihan raya adalah satu langkah untuk selamatkan negeri dan rakyat,” ujarnya menerusi rakaman video dalam Majlis Pengumuman Calon Perikatan Nasional dan Penyerahan Watikah Pilihan Raya Negeri Melaka di Ballroom Glenmarie Hotel & Golf Resort, Shah Alam, petang tadi.


Beliau yang juga Timbalan Pengerusi Perikatan Nasional berkata, dalam masa yang singkat Perikatan Nasional telah memerintah dengan sebaiknya membuktikan khidmat kepada rakyat walaupun tanpa sebarang janji.

Pengerusi Perikatan Nasional, Tan Sri Mahiaddin Yassin mengumumkan 28 nama calon Perikatan Nasional yang terdiri daripada 15 (Bersatu), lapan (PAS) dan lima (Gerakan).


Turut hadir pada majlis terbabit, Naib Presiden PAS, Dato’ Seri Dr. Ahmad Samsuri Mokhtar, Ketua Pengarah Jabatan Pilihan Raya PAS Pusat, Dato’ Seri Muhammad Sanusi Md Nor, Presiden Gerakan, Datuk Dr Dominic Lau Hoe Chai, dan Ketua Srikandi Bersatu, Datuk Seri Rina Mohd Harun.

Comments


bottom of page