top of page
  • newsatmy

Rumah Digeledah Polis, Zaskia Sungkar Minta Adik Ipar Serah Diri

16 Januari 2022

Berita tentang adik penyanyi Indonesia, Irwansyah bernama Hafiz Fatur yang memalsukan dokumen dan tandatangannya menggemparkan peminat hiburan negara itu.


Terbaru, rumah Irwansyah dan isterinya, Zaskia Sungkar dilaporkan telah digeledah oleh pihak berkuasa bagi mencari bahan bukti, lapor Liputan6.


Rumah & Kereta Irwansyah Disita, Adik Kandung Palsukan 'Sign' Untuk Pinjaman RM600K

Susulan itu beberapa bahan bukti seperti akaun bank dan sijil jual beli tanah atas nama Hafiz telah ditemui dalam operasi yang diadakan pada hari Khamis baru-baru ini


Menurut pihak polis tempatan, rumah penyanyi lagu Pencinta Wanita itu digeledah kerana Hafiz tinggal bersamanya. Rumah berkenaan juga dikatakan telah disita.


Susulan polis menggeledah rumah pasangan itu, Zaskia telah membuka mulut dan memohon agar Hafiz bertanggungjawab atas perbuatannya dan menyerah diri.


Bukan itu sahaja, Zaskia juga berkata mereka redha dan tidak akan menuntut semula harta atau kerugian yang dialaminya bersama suami.


"Saya cuma harap Hafiz boleh bertanggungjawab. Jangan bersikap tidak gentle begini. Kami sudah ikhlas dan tidak akan menuntut semula soal harta. (Cuma) serah diri sahaja.”


Setakat berita ini ditulis, belum ada berita tentang penangkapan Hafiz dilaporkan yang kini berstatus buruan pihak polis.

Comments


bottom of page