top of page
  • newsatmy

‘Saya terjerumus dengan dadah sejak sekolah, semua jenis saya dah cuba’ – Zamani

14 Jun 2021

Sedia maklum, penyanyi veteran kumpulan Slam iaitu Zamani menghidap penyakit tulang belakang melekung atau dikenali sebagai Skoliosis sejak dahulu lagi dan baru-baru ini dia mengakui sebab disebalik penyakitnya itu berpunca daripada dadah.


Pengakuan penyanyi tersebut mengambil dadah dibuat menerusi program sketsa dan bual bicara komedi, Rumah No. 107 Musim Kedua yang bersiaran pada Jumaat yang lalu.


Saya terus terang cakap.. Saya terjerumus dengan dadah sejak di bangku sekolah. Semua dadah daripada yang kurang kuat sampailah yang paling kuat semua saya dah. Andai dapat diputarkan waktu, kalau arwah ibu saya masih hidup.. saya mahu memohon maaf, mohon ampun kepada dia kerana telah memalukan nama keluarga. Saya nak cium tapak kaki dia.

Zamani turut bercerita semasa bermulanya kehidupan sebagai seorang artis, dia mengaku dirnya culture shock kerana mempunyai duit sendiri dan menggunakan duit itu untuk menghabiskan masa di kelab malam bersama kawan-kawannya.

Dalam pada perkongsiannya dalam program tersebut, Zamani berkata dia berharap mereka diluar sana menjadikan ceritanya ini sebagai pendoman dan pengajaran kepada orang ramai.

bottom of page