top of page
  • Writer's pictureArissa Azman

MASkargo jalin kerjasama dengan cargo.one perluas pasaran

19 September 2021

KUALA LUMPUR: MASkargo menandatangani perjanjian pengedaran dengan platform e-tempahan terkemuka, cargo.one untuk menawarkan pengalaman tempahan digital kelas pertama kepada pelanggannya dan memperluas kehadirannya di pasaran kargo utama.


Ketua Pegawai Komersial MASkargo, Mark Jason Thomas berkata, kedua-dua pihak menyatakan pengangkut kargo yang menggunakan cargo.one akan mendapat akses kepada kadar dan kapasiti masa nyata MASkargo secara mudah tidak lama lagi dan menerima pengesahan tempahan dengan pantas.


Beliau berkata, pengangkut kargo akan turut mendapat manfaat daripada rangkaian MASkargo ke Asia dan Australia memandangkan ia membuat penghantaran melalui strategi pengembangan globalnya.


''Platform ini akan meningkatkan kualiti dan kecekapan perkhidmatan syarikat penerbangan, dan sokongan kerjasama dan akses kepada data yang sedang dijalankan akan turut menambah baik keupayaan MASkargo untuk menguruskan saluran jualan digital dan memacu kerelevanan pasaran,'' katanya dalam kenyataan di sini hari ini.


Beliau berkata, ia membolehkan ia menjangkau khalayak tempahan yang lebih luas dengan meningkatkan kebolehlihatan rangkaian kepada asas pengguna global cargo.one yang kukuh.


''Selain itu, MASkargo dijangka menerima manfaat berikutan berada pada platform yang giat melaksanakan pengembangan ke pasaran baharu, terutamanya di Asia,'' kata beliau.


Menurut beliau, MASkargo dan cargo.one bekerjasama dalam mengintegrasikan sistem kedua-dua pihak dan berhasrat memperkenalkan kapasiti MASkargo kepada pengangkut kargo sebelum akhir tahun ini.


Pengarah Urusan cargo.one Moritz Claussen berkata, kerjasama baharu ini akan memberikan akses tambahan kepada pengguna platform itu ke 20 laluan paling diminati di cargo.one di Asia dan Australia dengan destinasi seperti Lapangan Terbang Antarabangsa Soekarno-Hatta, Lapangan Terbang Changi Singapura, Lapangan Terbang Antarabangsa Guangzhou Baiyun dan Lapangan Terbang Sydney.*Berita asal di DagangNews.com

Comments


bottom of page